Kirsikankukkia ja Unicorns Golfia

Toukokuu on ehdottomasti minun lempikuukauteni! Odotan aina innolla, että huhtikuu on ohi ja voidaan siirtyä vapun juhlinnan kautta toukokuuhun.

Toukokuu on nyt jo muutaman vuoden ajan tarkoittanut meille myös kirsikkapuiston kuvauksia. Helsingin Roihuvuoressa on yksi Suomen tunnetuimmista kirsikkapuistoista ja nykyään siellä kasvaa jopa yli 240 eri kirsikkapuuta.

Minulle nämä kirsikkapuut ovat jotenkin erityisen tärkeitä ja onhan ne tosiaan ihan mielettömän upeita! Kirsikkapuissa on vaan sellainen pieni ”heikkous”, että niiden kukinta on kovin lyhyt, minkä lisäksi kukat ovat herkkiä sateille. Tämän vuoksi aloitan kirsikkapuiden kukintaseurannan jo huhtikuun lopulla, jotta osaisin varautua mahdolliseen kuvauspäivään. Voin kuitenkin kertoa teille kaikille vinkin, ei kannata, kukintojen ennakointi on täysin mahdotonta. Tänä vuonna oli poikkeuksellisen kylmä kevät, joten eri lajien kukinnot olivat todella eri aikaan, eikä ainakaan Roihuvuoressa nähty tasaisen upeaa kukkamerta.

Moni ihmettelee, että saako hevosen kanssa tosiaan mennä puistoihin ja ei hätää, niin minäkin ihmettelin, kun koronavuonna 2020 ensimmäisen kerran mietin, että pitäisikö sinne viedä hevosetkin kuvattavaksi. Tuolloin soittelin ihan Helsingin kaupungille varmistaakseni asiaa ja heiltä tuli ohjeistus, että kyllä saa käydä hevosten kanssa puistoissa, kunhan siivoaa jälkensä eikä aiheuta tuhoja (nurmi)alueelle.

img-2-3

 

Seuraavaksi myös tärkeä vinkki kirsikkapuistoon kuvauksiin haluaville, se on todella todella aikaisen aamun juttuja. Tänä vuonna ajattelin, että kyllähän sinne voi mennä myös illalla, että tuskin siellä silloin ketään on, niin olin pahasti väärässä. Ja siis ainahan kuvia saa otettua, vaikka paikalla olisi muita ihmisiäkin. Se tarkoittaa vain hurjasti extratunteja valokuvaajalle, joka yrittää poistaa kuvaan kuulumattomia hahmoja taustalta.. Tai jos olet siellä kolmen söpön minihevosen kanssa, niin harva puistossa kävijä tajuaa, että olemme siellä kuvauksissa, vaan he haluavat aina tietenkin pysähtyä ja silittää hevosia 😊

Tänä vuonna toukokuussa teki paluun myös Unicorns Golf. Toissa vuonna järjestin ensimmäisen kerran tämän hyvän mielen golfkilpailun, joka sai silloin jo paljon kehuja, mutta jostain syystä se jäi kuitenkin viime vuonna pitämättä.

Kilpailukenttänä toimi tänäkin vuonna Kirkkonummella sijaitseva Kurk Golf. Golfkilpailu pelattiin kahden hengen scramble säännöillä ja mukana oli tällä kertaa 32 paria. Jos sinua kiinnostaa mitä tuo kilpailumuoto tarkoittaa voit lukea tarkemmat ohjeet Unicorns Golf pelisivuilta: https://golftapahtumat.fi/unicorns-golf/

Ja niin kuin ensimmäiselläkin kerralla, myös tällä kertaa Fille ja Nuutti olivat mukana viihdyttämässä pelaajia.

p.s. oli ihan mahdoton myrskytuuli, mikä näkyy minien ilmeissäkin 😀

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *