Blogin aika on nyt

Tervetuloa Hyvän Mielen Blogiin!

Tämä blogin aloitus on ollut mielessäni jo jonkin aikaa ja nyt oli hyvä hetki toteuttaa se.

Tällä hetkellä ajatuksena on kirjoittaa blogia kerran kuukaudessa, ja sisällöltään tekstit ovat ensisijaisesti minihevosten arjen kuulumisia.

Henkilö kirjoitusten takana: Erja Heinämäki Salonaho, Miniature Unicorns brändin perustaja sekä omistaja.

Hevoset ovat olleet harrastukseni sekä iso osa elämääni yli 30 vuotta. Olen harrastanut enimmäkseen ratsastusta, mutta olen kiinnostunut kaikesta hevosiin liittyvästä. Olen tehnyt työkseni niin hevosenhoitajan hommia, kuin myös järjestänyt kansainvälisiä hevostapahtumia. Hevosalan koulutusta minulta ei löydy, mutta innostuin sosiaalisen pedagogisen hevostoiminnan koulutuksesta, jonka saan päätökseen nyt kevän 2023 aikana.

Mistä tämä ”minihevostouhu” sai alkunsa

Jotta teidän ei tarvitse lukea koko elämänkertaani niin mennään suoraan työelämääni ja erityisesti vuoteen 2013.  Tuolloin aloitin työskentelyn saksalaisen yrityksen hippo datan kanssa. Hippo data tarjoaa hevostapahtumiin liittyviä palveluitaan ympäri maailmaa ja joka tunnetaan paremmin nimellä Longines Timing.

Minulta hippo data ostaa osaamistani mm. akkreditoinnin ja kanslian työtehtäviin. Tämä työ vaatii luonnollisesti paljon matkustamista, sillä kaikki heidän tarjoamansa toimeksiannot tapahtuvat ulkomailla.

 

Ensimmäinen kohtaaminen minihevosen kanssa

Olin työmatkalla Sveitsissä 2014, kun muistan nähneeni ensimmäisen minihevosen Zürichin estekilpailuissa. Kyseisessä tapahtumassa oli minihevosvarsoja expo-alueella aitauksessa, joita sai käydä ihailemassa. Tämän lisäksi minihevoset osallistuivat valjakkona palkintojenjakoon. Ne olivat tietenkin äärettömän suloisia, mutta silloin en vielä haikaillut niiden perään.

Oli vuosi 2016, kun aloin jälleen haaveilemaan omasta hevosesta. Edellisestä omasta hevosesta oli jo vuosia ja nyt kiikarissani olikin yksi tuttu kiva puoliveri. Valitettavasti myyjä ei kuitenkaan hyväksynyt ostotarjoustani ja hevonen lähti lopulta toiselle puolelle maailmaa. Tästä pettyneenä totesin, että noh, jonkun hevosen minä haluan…

Kun sitten talvella 2017 näin Ruotsin työmatkallani, minihevosen nimeltään Vinnie, kävelevän kisahallin käytävillä, olin vakuuttunut, että tuollaisen hevosen minäkin haluan!

Tuosta päätöksestä, jonka tein Göteborgissa, kului reilu kuukausi, kun Fille muutti Ruotsista minulle Suomeen.

Fille muuttaa taloon

Saatan olla hyvin tomera ja toimelias, kun päätän jotain, mutta vaikka Fillen osto tapahtuikin melko nopeasti, olin kyllä oikeasti tutkinut monta päivää ja viikkoja erilaisia tietoja ja faktoja minihevosista. Selaillessani minihevosmyynti-ilmoituksia ympäri Eurooppaa, tajusin melko nopeasti mitä halusin; Amerikan miniatyyrihevosen.

FUN FACT: Kyselin myyjältä todella todella paljon erilaisia kysymyksiä liittyen Filleen sekä tuohon kyseiseen rotuun, koska se oli minulle melko tuntematon. Ja sitten se fun fact… teetin Fillelle eläinlääkäritarkastuksen! Ihan sellaisen kunnon tarkastuksen! Ilman röntgen kuvia kuitenkin… Jälkeenpäin ajateltuna, se saattoi olla hiukan liioiteltua..

Ja niin muutti Nuuttikin taloon

Nuutin ostotarina tulee vieläkin tiivistetymmin; Huomasin nopeasti, että Fille kaipaa kokoistaan hevosseuraa. Melko pian aloin etsimään sopivaa seurahevosta Fillelle ja niin löytyi Nuutti nettiä selailemalla.

FUN FACT: Kun etsin Fillelle kaveria, törmäsin Mayaan. Olin tuolloin Luxemburgissa työmatkalla ja selailtuani minihevosten myynti-ilmoituksiin törmäsin lähistöllä (Hollannissa) sijaitsevan Amerikan miniatyyrihevosen kasvattajan ilmoitukseen. Halusin ihan vain mielenkiinnosta mennä käymään hänen paikassaan, sillä siellä minulla oli mahdollisuus nähdä monta lajin edustajaa samassa paikassa ja toivoin löytäväni sieltä myös Fillelle uuden kaverin. Nooh kukapa ei olisi seonnut ihastuksesta, kun näki n. 3kk ikäisen pikkuisen Mayan laitumella emänsä kanssa. Kerroinkin heille, että haluaisin ostaa Mayan, mutta Maya ei ollut myynnissä. Kasvattajat eivät halunneet myydä sitä, koska se oli ainoa eloon jäänyt jälkeläinen, heidän parhaimmasta tammastaan. Mutta tosiaan, heillä tilanteet muuttuivat ja niin Maya oli lopulta myynnissä ja ostinkin hänet sitten heti tilaisuuden tullessa syksyllä 2019. Mayan tarinaa kuitenkin paremmin myöhemmin.

Nuutti muutti Belgiasta Suomeen n. neljä kuukautta Filleä myöhemmin.

Ostokriteerit olivat melkolailla nämä:

  • ulkonäkö
  • luonne
  • sukupuoli
  • hinta

Kuulostaa helpolta, mutta loppujen lopuksi se ei ole. Itselle oli nimittäin tosi vaikeaa ostaa hevonen näkemättä sitä ensin!

Fillen myynti-ilmoituskuva
Nuutin myynti-ilmoituskuva